Behandeling gekneusde ribben

Een gekneusde rib moet eigenlijk vanzelf genezen. De behandeling van gekneusde ribben bestaat er dan ook vooral uit om de pijn te bestrijden. Om de symptomen te behandelen, kan de arts adviseren volledige rust en vermindering van dagelijkse activiteiten. Sommige van de behandeling worden hieronder besproken:

Een gekneusde rib kan met pijnstillers die ibuprofen bevatten.
Om de pijn te verlichten kun je het gebied het best koelen met ijs.
Neem periodieke diep adem om de spieren te strekken.
Neem geen deel aan krachtige activiteiten en sport die schade kan doen om uw gekneusde ribben.
Bescherm uw borst met de armen tegen een plotselinge trauma of letsel.

behandeling gekneusde ribben

Behandeling gekneusde ribben afhankelijk van klachten

Wanneer men last heeft van gekneusde ribben, moet men overwegen bepaalde dingen. Dit omvat de hoeveelheid pijn die je lijdt. Dit betekent dat als u vindt dat uw vermogen om te bewegen in het gedrang komt, je moet stoppen met bepaalde activiteiten. Echter, als je nodig hebt om je dagelijkse activiteiten voort te zetten, dan is het dragen van een beschermende pad nuttig zijn. Dit pad is gewikkeld rond de ribben en vastgebonden aan de schouders. Dit helpt bij afname in beweging, waardoor het ongemak bij het verplaatsen. Dit gaat een zeer pijnlijke fase voor je zijn, dus volg de artsen adviseren zorgvuldig.

Hoe lang houd je last van gekneusde ribben

Gekneusde ribben duurt ongeveer 3 tot 4 weken om volledig te genezen. Bij ernstige verwondingen kan de herstelperiode voor gekneusde ribben zich uitstrekken tot 10 weken of meer. Als u een van de hierboven genoemde symptomen van gekneusde ribben heeft, kunt u beter meteen naar de dokter gaan. Ga niet sporten en tillen van zware gewichten. Ook nooit consumeren geen medicatie zonder medisch advies. Zorg goed voor je gekneusde rib als slechte verzorging kan leiden tot een leven lang pijn en andere ademhalingsproblemen. U kunt proberen een aantal rekoefeningen na een gesprek met uw arts. Met een beetje voorzichtigheid en het nemen van een paar voorzorgsmaatregelen, kunt u niet verwondt je ribbenkast.