Symptomen gekneusde ribben

De symptomen van gekneusde ribben die vaak waargenomen worden zijn:

  • Gevoeligheid in de buurt van het gekneusde gebied
  • Zeer pijnlijk om diep adem
  • Kortademigheid
  • Toename van  pijn als gevolg van een beweging
  • Scherpe, constante pijn in de rib
  • Zichtbare tekenen van blauwe plekken in de buurt van de oorspronkelijke plek van het letsel
  • Moeilijk om te kunnen slapen op de zijkant van letsel
  • In het geval van een ribfractuur, kan men ontsteking en ondraaglijke pijn waarnemen in de borst

Oorzaken
Een blauwe plek is een medische term voor een kneuzing. Gekneusde ribben zijn te wijten aan een letsel aan de ribben of de buikstreek veroorzaakt. Tijdens een harde impact, de ribben duwen zich tegen de spier muren rondom hen. Deze plotselinge wrijven van spieren en botten veroorzaakt blauwe plekken. Gekneusde ribben worden vaak gezien bij mensen die deelnemen aan spelletjes zoals voetbal, ijshockey, rugby, enz. Mensen ontmoeting met een auto-ongeluk of een ander ongeluk dat gaat gepaard met hoge snelheid impact op de borst kan ook last hebben van blauwe plekken rib. Een kleine slip in de badkamer of vallen van de trap kan ook leiden tot blauwe plekken. Constant hoesten als gevolg van kinkhoest, longontsteking, bronchitis, enz. kan ook leiden tot een gekneusde rib.

Gekneusde ribben zijn zeer pijnlijk en lang duren om te genezen. Het is zeer belangrijk om te identificeren gekneusde ribben als het zal uw arts beslissen helpen op de behandeling en de nodige voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om uw blauwe plekken genezen.

Diagnose
De medisch adviseur kan u adviseren een röntgenfoto van de borstkas om elke gebroken ribben. De x-ray kan ook helpen bij de diagnose van een eventuele tekenen van pneumothorax of pulmonale contusie. De arts kan de bovenbuik gebied ook controleren op trauma aan de milt en lever.

Complicaties
Bruised rib kan leiden tot longontsteking als de schade kan niet toestaan dat de long volledig uit te breiden. Aangezien de normale methode wordt veranderd, kan dit leiden tot een longinfectie. Deze infectie kan leiden tot longontsteking. Als er een breuk, kan de scherpe bot uiteinden leiden tot long punctie. Het is een zeer ernstige aandoening en moet worden vermeden.