zwevende rib

De term “floating rib” wordt gebruikt voor een specifieke anatomische structuur en een aandoening die beter kan worden aangeduid als een “rib geschoven.” Both, zoals men zou denken de naam, omvatten de ribben gebogen beenderen in vertebraten. De ribben zijn bevestigd aan de ruggengraat en een structuur die het borstbeen, waardoor de ribbenkast, een beschermende behuizing voor vitale organen zoals het hart en de longen.

In het geval van een anatomische structuur, een drijvende rib een rib die is bevestigd aan de wervelkolom, maar niet het borstbeen. De meeste mensen hebben drijvende ribben, met de 11e en 12e paar ribben zijn zwevende ribben. Bij sommige mensen zijn er drie paren in plaats van twee, en andere personen zich alleen ontwikkelen een set van drijvende ribben. Drijvende ribben zijn volkomen normaal en niets om je zorgen over, en hoewel ze niet aan het borstbeen, ze zijn niet precies rondzweven in het lichaam holte; talrijke bijlagen houd meestal de zwevende ribben meer of minder op zijn plaats.

De functie van de zwevende ribben wordt niet volledig begrepen. Een drijvende rib theoretisch enige bescherming bieden aan de inhoud van de buikholte, maar het is niet noodzakelijk als de ribben die zijn bevestigd aan het borstbeen. Er “valse ribben,” zoals ze bekend zijn, kan rudimentair leavings van een eerdere fase in de menselijke evolutie. Er zijn aanwijzingen dat mensen ook kunnen hun drijvende ribben trainen in een nieuwe positie, gezien in vrouwen die korsetten dragen voor een langere tijd.

In sommige gevallen kan een zwevende rib problemen voor de eigenaar. Deze ribben kunnen wegglijden positie onder druk van interne organen, en ze kunnen ook verbroken als gevolg van trauma, die aanzienlijke pijn en waardoor de patiënt een risico op infectie.

De aandoening soms aangeduid als drijvende rib syndroom en beter bekend als gleed rib syndroom doet zich voor wanneer een rib wordt ontwricht, uitglijden uit de kom. Patiënten de neiging aanzienlijke pijn met deze aandoening, die meestal het gevolg van trauma, en kan gemakkelijk worden geïdentificeerd met een fysiek onderzoek of medische beeldvorming studie van het gebied van belang. Net als bij andere rib verwondingen, de beste behandeling is meestal een gedeeltelijke immobilisatie, bereikt door het wikkelen van de ribbenkast goed, zodat er de rib niet kan drijven, terwijl het geneest, maar niet zo vast dat hij niet kan uitbreiden als de patiënt ademt.